Pretekli teden smo posvetili praznovanju tedna slovenske hrane, ki smo ga zaključili s tradicionalnim slovenskim zajtrkom.

Začeli smo s pogovorom o pomenu lokalne in sezonske hrane ter se podali na ogled bližnje njive, kjer smo si ogledali pridelek repe. Otroci so se navdušeno podali na lov za “velikanko” in uživali ob okušanju surove ter kisle repe. Ob tem smo se nasmejali in uživali ob gledališki predstavi Debela repa, ki nas je spomnila na moč sodelovanja.

Posebno doživetje je bilo srečanje z gospo Francko Marolt, ki nam je pripravila prave domače ajdove žgance. Ob njihovem vonju in okusu smo se spomnili starih slovenskih tradicij.

V čebeljem duhu smo obiskali čebelnjak, kjer smo opazovali pridne čebelice pri delu. Prebrali smo pravljico Kam so šle vse čebele? Dan smo zaključili z domačim medom, ki so ga otroci z veseljem okušali.

Teden slovenske hrane nam je pokazal, kako pomembno je ceniti domačo hrano in se povezovati z naravo.

Dostopnost